2024-05-05: Nyheter
Hej igen alla goa vänner!
Nu var det ett tag sen vi skrev något till er, men nu är det dags....
Tyvärr, fick vi sent omsider, reda på att danserna i Länna har lagts ner. Så det blev inte nån dans där i april. Kanske nya krafttag kan få till det igen, vem vet?
Ikväll 5/5 har vi premiär för årets logdansspelningar. Vi ses då i Upperudslogen i Molkom. Inte så varmt ute, men vi får dansa på så går det nog bra.
Idag nåddes vi av den tråkiga nyheten att Degerfors Folkets park brunnit ner, senast var det ju Söderbärke. Mycket ledsamt när så vackra platser försvinner.
Onsdag 8/5 kommer vi till Lohärad och ett par veckor därefter, 22/5, ses vi i Kolbäcksparken. Nu håller vi tummar och tår för att värmen snabbt återvänder, då lättar humöret.
Ha det gott i försommarstöket så ses vi snart......

2024-02-27: Nyheter
Senaste tiden har vi fått äran att spela på, för oss, nya ställen. Det tycker vi är roligt. Nästa spelning är ännu en premiär. Då ska vi åka ända till Delsbo 9/3.
Efter en veckas uppehåll så slår vi till med en långhelg. Fredag 22/2 är det dags att bege sig till Huddinge FUB, lördag 23/2 tar vi ton i Upplands Väsby och söndag 24/" håller vi takten i Storfors.
Efter det tar kapellmästarn igen sig i soliga Puerto Rico.
Tisdag 10/3 ses, och hörs vi, i Länna.
Ha det gott och njut av våren som är i antågande.....

2024-01-23: God fortsättning
God fortsättning om än lite sent. Årets första spelning är avklarad. De var den 10 januari då vi spelade upp i trevliga Arbogaparken. En trivsam eftermiddag med mycket härlig danspublik. Tack alla som kom.

Vi kan även berätta att vi numera även finns på facebook. Med hjälp av Markus Redman som byggt vår hemsida har vi fått en facebooksida som vi förhoppningsvis framöver kommer få lite snurr på. Gå gärna in där och följ/gilla oss för uppdateringar om kommande spelningar och annat trevligt.

Nästa spelning är 3 februari då vi spelar på hemmplan i Eskilstuna. Platsen är Kungsvallen Kjula

2023-12-27: Nyheter
Året går mot sitt slut och vi kan blicka tillbaka på ännu ett trevligt sådant tillsammans med alla er dansare och arrangörer.
Vi avslutade 2023 igår med en kväll i Alvik, Brommasalen. Alltid lika trevligt att vara där.
2024 inleder vi med att spela för er i Arboga Folkets park onsdag 10/1.
Nu rundar vi av med ett nyårsfirande och laddar om för ett nytt år.
Vi önskar er alla ett gott slut och ett riktigt gott 2024.....

2023-11-26: Nyheter
Tänk vad tiden går. Nu närmar vi oss advent och juletid. Efter detta långa, solfria, mörker önskar vi lite snö så det ljusnar ute. Lite solsken är inte heller fel.
Men än återstår det några tillfällen att ses innan året är slut. Närmast ska vi till Brunnsparken på tisdag 5/12. Därefter är det dags för Verdandis julbord med dans den 17 december. Som det ser ut nu så avslutar vi dansåret på Annandag Jul i Brommasalen.
Ja, som sagt, tiden går och snart är vi inne på ett nytt spelår.
Ha det gott inför julstöket så ses vi....

2023-10-23: Nyheter
Sedan förra inlägget så har vi avverkat en hel del trevliga spelningar. Nu senast i lördags i Tillberga Medborgarhus för Västerås NGDF. Cirka hundratalet flitiga dansare och en kanongod smörgåstårta. Tack för den!
Nu på söndag, 29/10, ska vi återse våra vänner i Kumla. Sen får vi vila några timmar innan det åter är dag att parkera rumporna i bussen för en resa till Tibro på måndagen. Där var det också trevlig premiär för oss senast.
Efter drygt en vecka ses vi i Jakobsberg 11/11. Väl mött...
Ja, som ni ser, det snurrar på och ni och vi gör allt för att hålla danserna igång. Eller hur?
Ha det gott till nästa gång....

2023-09-20: Nyheter
Hoppas ni har klarat er i den värsta mygginvasionen. Dom rackarna kan man nog inte ens dansa ifrån. Det blir myggstift i fickan som gäller.
Efter att vi varit i trivsamma Skoga Bygdegård bär det härnäst av till Stockholm och alla glada FUB:are på Fryshuset. Vi hinner bara hem och vända så är det dags att dra iväg igen till Rotebro 23/9.
Söndag 1/10 blir lite spännande. Då ska vi, för första gången, spela för Verdandi i Vingåker. Det ska bli skoj tycker vi.
Snör på er dansskorna så ses vi.....

2023-08-15: Nyheter
Nu har vi nog avverkat årets regnigaste period med över 200 mm vatten från ovan. Känns skönt att få se lite sol igen.
Framför oss har vi en resa till vackra Degerfors imorgon 16/8. Det blir premiär för våran nya ljudanläggning som införskaffats.
På lördag 19/8 rattar vi bussen mot Dalarna och Oreparken. Hoppas vi har vädergudarna med oss så det kommer många danssugna.
Njut av livet så ses vi snart.....

2023-07-13: Nyheter
Efter att vi avverkat trevliga spelningar i Torsby och på Djäkneberget har vi ett par veckors ledighet. Det kan behövas ibland för att ladda om.
Men den 27 juli kör vi igång igen. Då bär det av till Knivsta och Ängby park. Den 30 juli ses vi på Dahls loge, utanför Katrineholm.
Som ni ser så rullar det på.
Ha en fortsatt skön sommar så ses vi snart igen....

2023-06-22: Nyhet
När vädret är som vackrast far vi mot Värmland och Torsby. Där spelar vi upp till dans på Midsommarafton. Det ska bli roligt att vara på ett, för oss, nytt ställe.
Njut av vädret och ha en riktigt skön midsommar så ses vi framöver....

2023-05-14: Nyheter
I detta ljuvliga sommarväder styr vi, åter igen, bussen mot det vackra Värmland. Den här gången till Molkom och Upperudslogen. Hoppas det kommer många dansglada från alla möjliga håll.
Efter det ska vi till Lohärad 17/5 och sedan är det dags för FUB-dans på hemmaplan, d.v.s. Eskilstuna, 20/5.
Vi hoppas det vackra vädret håller i sig ett tag så vi och alla andra får njuta fullt ut i Kolbäcksparken den 24 maj också.
Ja, som ni ser, så rullar det på för fullt.
Njut i solen så ses vi i danssvängen.....

2023-04-15: Nyheter
Just i denna stund sätter vi oss i bussen och rattar den mot ett, för oss, nytt spelställe. Nämligen Skoga Bygdegård långt uppe i Värmlandsskogen. Det är alltid kul att knyta nya kontakter. Vi får ett strålande resväder som stort plus.
På tisdag, 18/4, är det dags att återvända till Borlänge igen. Ett kärt återseende.
Man känner nu att våren äntligen är här. Framför allt med solsken och att logdansen närmar sig, Ulvsättra Loge 2 maj.
Vi ses i danssvängen, ha det gott och njut av vädret......

2023-03-11: Bilder från Kumla
Nu finns äntligen de utlovade bilderna från Kumla i bildgalleriet. Fler bilder kommer att läggas ut på danslogen.se Så håll lite koll där med. Glöm inte vår nästa spelning Då vi styr bussen mot Tibroparken. Vi ses väl där? 18.00-21.30 är speltiden.


2023-02-27: Kumla
I går var vi och spelade i Kumla på Folkets Hus Husaren. Trevlig danspublik och en härlig stämning kvällen rakt igenom. Vi blev glatt överraskade av Mackan med familj som åkt från Kristinehamn. Alltid lika trevligt när ni dyker upp. Lite bilder och film kommer framöver här på hemsidan. Som ni ser har hemsidan fått sig ett litet ansiktslyft med lite nya bilder här och där. Även på spelplanen har det dykt upp lite nya spelningar och nya spelställen. Ett av dem är vår nästa spelning som blir 20 mars. Då vi styr bussen mot Tibroparken. Vi ses väl där? 18.00-21.30 är speltiden.

2023-02-23: Storfors Kulturhus
Halloj alla Gideons fans Sen vi hördes sist har vi avverkat lite spelningar. Bland annat Stockholm Rotebro Arena, Arboga Folkets Park, Knivsta Alsickeskolan, FUB i Huddinge. Mycket trivsamma spelningar var och en på sitt sätt. I söndags 19/2 besökte vi Storfors Kulturhus. Mycket trivsam spelning. Och som vanligt när vi är i Värmland hade vi besök av Mackan med familj. Så det finns lite nya bilder att kika på i bildgalleriet. Inom kort kommer vi även på hemsidan lägga upp lite videoklipp från den dansen. Nästa spelning blir i Kumla 26/2 Vi ses.

2023-02-13: Vi ersätter Samzons
Den 19/2 spelar vi upp till dans i Storfors Kulturhus. Vi hoppar in i stället för Samzons.
Väl mött allesammans.


2023-01-04: Nyheter
Till att börja med vill vi önska alla en god fortsättning på det nya dansåret. Vi har haft lite julledigt men fick avrunda 2022 med att ersätta ett lite krassligt Holens i Borlänge. Ett nytt ställe för oss och det blev mycket uppskattat från alla håll. Nästa stopp blir i Knivsta på Trettondagsafton 5/1. Hoppas att ni, och vi, håller alla influensor och annat elände borta så ses vi framöver. Ha det bäst....

2022-11-23: Nyheter
Nu börjar den svenska till och från vintern göra sig påmind. Advent står för dörren och julfix väntar. Men vi har lite mer att ge innan året är slut och hoppas ni alla är med på det tåget. Den 26/11 spelar vi på hemmaplan för alla våra vänner inom FUB Eskilstuna. Sen ska vi vidare till Västerås och Arosdansen 14/12, där är det alltid lika roligt att komma tillbaka. Sen, inte att förglömma, är det julbord och dans hos Verdandi i Eskilstuna. Magen kurrar redan.. Vi rundar med att dansa ner julmaten Annandag jul i Brommasalen. Vilken brokig, men rolig, samling av dansställen. Ha det gott och var rädda om er så ses vi....

2022-09-22: Vi ersätter Holens
Nu i helgen rycker vi ut och spelar i stället för Holens som blivit sjuka.
Fredag: Alviks kulturhus Bromma 19.00 - 22.30 och på lördag Oreparken Furudal kl 19.00 - 23.00 Vi skickar krya på er hälsningar till Holens så hoppas vi att vi ses.

2022-09-16: Nyheter
Nu smyger sig höstrusket på och en härlig sommar är till ända. Då får man dansa sig varm, och det är ju inte dumt. Ikväll ska vi till våra härliga vänner och spela för FUB i Södertälje. Där är alltid full fart. Sen blir det ett litet hopp fram till 12/10 och dans på Lännagården. Alltid kul att spela där för alla bekanta ansikten. Håll utkik i spelplanen, för man vet aldrig om det dyker in nån snabb förändring där.
Ha det bäst och dansa på så ses vi...

2022-08-04: Åh det regnar och regnar
I onsdags spelade vi i Degerforsparken. Och hela kvällen genomsyrades av regn från himlen. Men den publik som kom lyste som solen. Men vi och publiken hade ju tak över huvudet
Så trots regnet blev det en mycket trevlig kväll i Degerfors.

Tack till Anita med personal för fin service. Väldigt go kôrv vi fick på slutet.

Vi hade som vanligt (när vi är i Värmland) besök av Markus och hans mor och far. Det blev lite bilder som vanligt. Dessa finns att beskåda i vårt bildgalleri.
Lite fler dansbilder finner ni på www.danslogen.se som vi varmt kan rekommendera.


2022-06-05: Nyheter
Vad härligt det är att få rulla ut och träffa alla trevliga dansare igen.
Ikväll ska vi spela i Flen. En Squaredansträff under helgen med dansare från många länder. Sen blir det dans till Gideons kl. 21-24. Kan bara bli lyckat.
Nu tittar försommarsolen fram och då måste det ju till lite logdans, Ulvsättra loge tisdag 14/6 närmare bestämt. Håller tummarna för bra dansväder. Den 30 juni blir det utedans vid Årstaliden. Men innan dess så ska vi fira lite midsommar med en liten sillbit.
Som ni ser så finns alla möjligheter att vi sammanstrålar någonstans.
Ha det bäst och trevlig midsommar....

2022-04-01: Nyheter
Det här är inget aprilskämt, men tänk, nu får vi dansa igen. Vi smyger igång fredag 22/4 med att spela för alla danssugna FUB-are i Södertälje. Därnäst blir det full fart i Brunnsparken i Örebro 3/5. Bussen kommer att studsa av glädje när den får rulla på turné igen. Putsa upp dansskorna så ses vi snart. Ha det bra och njut av våren.....

2022-01-09: Nyheter
God fortsättning på det nya året!
Vi fick ett mycket trivsamt slut på 2021 med nyårsfirande tillsammans med dansglada Eskils Gille. God mat o full fart.
Covideländet tycks inte ge sig. Men vi får hoppas att dansandet kan få ta ny fart snart. Vi uppdaterar spelplanen så fort något tillkommer eller ändras, så håll utkik.
Var rädda om er så ses vi nog snart...

2021-12-18: Nyheter
Tänk vad det är härligt att komma ut och spela igen. Som vi har saknat er alla.
Nu får vi hoppas att inga nya restriktioner ställer till det igen bara. Som ni ser i spelplanen så hinner vi med några danser till innan året är slut. Nu ska klappar slås in, granen pyntas och sillen fixas inför julen.
Vi önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Slut.
Ha det allra bäst och håll er friska så ses vi …...

2021-11-05: Nyheter
Som ni ser så har spelplanen uppdaterats och spelningar rullar in så smått.
Vi hade en väldigt trevlig danseftermiddag i Brunnsparken med en hel del kända ansikten.
Härnäst ska vi till Stockholm och Fryshuset och spela för våra vänner i FUB. Sedan är det dags för Västerås och Arosdansen onsdagen den 8 december.
Ha det bäst så ses vi i dansens virvlar och glada toner...

2021-09-10: Nyheter
ÄNTLIGEN!!!!!
Den 29 september lättar myndigheterna på Coronarestriktionerna och vi får dansa med varandra och spela igen. Det är efterlängtat.
Vi är taggade och första spelningen blir i Brunnsparken, Örebro, den 12 oktober. Härligt!
Spelplanen kommer att uppdateras så fort vi får klartecken från aktuella arrangörer.
Nu får ni putsa upp dansskorna så ses vi snart igen. Ha det gott....!

2021-08-16: Nyheter
Hej alla dans- och musikvänner!
Vi har smugit i gång med ett par mindre speljobb. Känns härligt att det går åt rätt håll.
En del arrangörer väljer fortfarande att göra ombokningar och flytta framåt i tiden. De ger i alla fall inte upp, och det är vi alla tacksamma för. Om vi alla hjälps åt att följa de restriktioner som ges så kommer vi nog snart att ses igen.
Vi uppdaterar spelplanen på hemsidan så fort det händer något.
Ha det bäst, och så vill vi ha lite mer värme i sensommaren tack!!

2021-07-28: Spelning på Blidö
I samband med årets Blidölopp arrangerar Blidö IF & Haraldsgård Blidöfesten på Blidö IP den 31/7. Kl 19.00 kommer vi i Gideons att kliva upp på scenen för att bjuda på lite musik.
Det skall bli sååå kul att få komma ut och spela för publik igen. Som vi har längtat. Hoppas vi ses Har ni Facebook kan nu söka efter evenemanget där.


2021-07-10: Repa repa repa
I dag blev det några timmar replokalen.Så otroligt kul att få lira. För nu börjar det dra ihop sig till den första spelningen på mycket mycket länge. Lördagen den 31/7 spelar vi i Blidö. Sen har vi ytterligare några spelningar kring sensommaren och hösten. Hoppas läget håller i sig utan bakslag för ev. nya restriktioner. Ha det gott allesammans och var fortsatt rädda om er.

2021-06-24: Trevlig midsommar
Trevlig midsommar eller Glad midsommar. Hur säger man egentligen? Oavsett så hoppas vii att ni får en lugn och trivsam helg. Vi börjar ju så sakteliga se ljuset i tunneln. Ta väl hand om er så hoppas vi att vi ses snart igen.

2021-04-30: Trevlig Valborg
Vi vill önska er alla en Trevlig Valborg. även i år får de allmänna brasorna lysa med sin frånvaro,. Vi hoppas att ni alla mår bra. Distanskramar från oss i Gideons

2021-04-01: Glad Påsk!
Nej det är inget aprilskämt. Vi vill verkligen önskar er alla en Glad Påsk! Ta hand om er och ta det lugnt med äggen. Hoppas vi får ses snart igen.

2021-02-14: Alla hjärtans dag
Vi önskar er alla en trevlig Alla hjärtans dag

2021-01-16: Nyheter
Hej alla danssugna och musikälskare.
God fortsättning på det nya året. Nu får vi verkligen hoppas att Covid19 släpper taget om oss snart så vi får ses igen.
Vi uppdaterar här så fort vi har något nytt att delge er.
Var rädda om er, håll avstånd och håll er friska...
Hej svejs så länge...

2020-12-05: God Jul och Gott Nytt År
Vi vill önska alla arrangörer, dansare och övriga en God Jul och Gott Nytt År.
Var rädda om er så hoppas vi att vi får ses igen under 2021.


2020-08-09: Inställda danser
Hej alla danssugna! Ja, det här året är inte likt något tidigare. Vi vill meddela er att vi, under rådande omständigheter med Covid 19, har fått de flesta spelningar inställda och framflyttade till nästa år.
Vi uppdaterar hemsidan så fort det sker någon förändring och vi kan ses igen.
Var rädda om er och håll avstånd....

2020-03-20: Inställda spelningar pga Covid 19
Inställda spelningar pga Covid-19

Månkarbo - 15/3
Södertälje - 20/3
Vallentuna - 21/3
Malmaber - 28/3
Kumla - 29/3
Biff å Grill - 2/4
Bankiren - 11/4
Lagerkvistsgatan 2 9/5
Barva - 14/6

2020-03-01: Nyheter
Ja, så har vi återigen avverkat härliga spelningar tillsammans med alla glada.
Det är alltid lika roligt att se alla bekanta, och trogna, ansikten. Vädrets makter har påverkat en del men ni tar er ändå ut för att dansa. En stor eloge till er! Närmast ska vi tanka så bränslet räcker ända till Månkarbo. Inga problem! Alltid lika roligt att komma dit. Innan dess ska saxofonisten kolla om skidorna bär och kapellmästaren ska sola näsan på Gran Canaria. Snacka om nyladdade batterier! Håll i er i Mellotider… Nu kör vi!!!!2020-02-09: Tack Storfors
I dag rullade vi i regnet mot Värmland och Storfors som var målet med dagens resa.

Det blev som vi siade om i bussen. En otroligt fin kväll hos våra kära värmlänningar och andra tillresta. Kvällen löpte på bra utan några större anmärkningar i protokollet. Arrangörerna Sven och Kerstin var så nöjda med kvällen och det var vi med så klart. Kan man vara något annat när man är i Värmland?

Trevliga dansare och idel glada miner på golvet i Storfors. Precis som det skall vara.
Goda mackor och gott kaffe bjöd Sven och Kerstin dessutom på.

Vi hade som vanligt (när vi är i Värmland) besök av Markus med familj. Det är Markus som skapat vår snygga hemsida. Han ligger även bakom våra kort och affischer som vi har.

Bilder från kvällen finns att beskåda i vårt bildgalleri framöver samt på hemsidan www.danslogen.se som vi varmt kan rekommendera.

Så tack än en gång. Vi återkommer till Värmland i maj då vi besöker Deje Folkets Hus

2020-02-01: Nyheter
Vad härligt det känns att dagarna blir ljusare, man känner en förnimmelse av vårkänsla. Då ökar även danslusten hoppas vi. Vi fortsätter även 2020 med att försöka glädja er med glada takter. Nu den 9 februari ses, och hörs, vi i Storfors hos Sven och Kerstin. Det var ju ett tag sedan sist så det ser vi fram emot. Sedan far vi vidare till Västerås och Arosdansen 10/2. Där är det full dansfart på runt 300 dansanta och glada. Lördag 22/2 rattar vi mot Jakobsberg där vi spelar kl. 18.00-22.00. Som ni ser så rullar vi vidare. Ha det bäst tills vi ses....

2020-01-16: Nyheter
Hej alla danssugna och musikälskare.
God fortsättning på det nya året. Nu hoppas vi att Covid19 släpper taget om oss snart så vi får ses igen. Vi uppdaterar här så fort vi har något nytt att delge er.
Håll avstånd och håll er friska...
Hej svejs så länge...

2020-01-16: Nyheter
Hej alla danssugna och musikälskare.
God fortsättning på det nya året. Nu får vi verkligen hoppas att Covid19 släpper taget om oss snart så vi får ses igen.
Vi uppdaterar här så fort vi har något nytt att delge er.
Håll avstånd och håll er friska...
Hej svejs så länge...

2020-01-16: Nyheter
Hej alla danssugna och musikälskare.
God fortsättning på det nya året. Nu håller vi tummarna för att Covid 19 släpper taget om oss snart så vi får ses igen.
Vi uppdaterar här så snart vi får något nytt att ge er.
Håll avstånd och håll er friska så finns det hopp....
Hej så länge...

2020-01-16: Nyheter
Hej alla danssugna och musikälskare.
God fortsättning på det nya året. Nu hoppas vi att Covid19 släpper taget om oss snart så vi får ses igen. Vi uppdaterar här så fort vi har något nytt att delge er.
Håll avstånd och håll er friska...
Hej svejs så länge...

2020-01-16: Nyheter
Hej alla danssugna och musikälskare.
God fortsättning på det nya året. Nu får vi hoppas att Covid19 släpper taget om oss snart så vi får ses igen.
Vi uppdaterar här så fort vi har något nytt att delge er.
Håll avstånd och håll er friska...
Hej svejs så länge...

2020-01-16: Nyheter
Hej alla danssugna och musikälskare.
God fortsättning på det nya året. Nu hoppas vi att Covid19 släpper taget om oss så vi får ses igen. Vi uppdaterar här så fort vi har något nytt att delge er.
Håll avstånd och håll er friska...
Hej svejs så länge..

2020-01-16: Nyheter
Hej alla danssugna och musikälskare.
God fortsättning på det nya året. Nu får vi verkligen hoppas att Covid19 släpper taget om oss snart så vi får ses igen.
Vi uppdaterar här så fort vi har något nytt att delge er.
Håll avstånd och håll er friska...
Hej svejs så länge...

2019-12-08: Nyheter
Nu är det tur att vi har bra lyse på bussen. Annars hade vi nog inte hittat fram i detta ständiga mörker. Några kallgrader och vitt på backen skulle sitta fint. Sedan sist har vi avverkat ett antal spelningar med många trevliga ansikten. Det återstår inte mycket av detta år men vi har lite kvar att ge er. Den 11/12 ska vi till Arosdansen i Västerås. Där är uppslutningen alltid på topp och full rulle. Sedan ska vi spela på hemmaplan 21/12 när Verdandi ställer till med dans. Efter det ska vi griljera skinka , rulla köttbullar och fixa sillen till jul. Året avslutas med Alvik 26/12 och sedan hemmaplan igen när Eskils Gille ska ha nyårsfest 31/12. Så, som ni ser, det bara rullar på. Hörs, eller ses, vi inte innan årsslutet så vill vi önska er alla en riktigt God Jul och ett gott slut på 2019.

2019-10-19: Nyheter
Nu ska ni se, nu händer det grejer i sta´n (Eskilstuna). Restaurang Biff, grill o bar ska satsa på danskvällar en torsdag i månaden. Vi får äran att spela på premiären 24/10. Det ser vi fram emot och hoppas på bra uppslutning.
Efter att vi spelat på en privat tillställning 9/11 så rattar vi vidare mot Länna Bygdegård 13/11.
Så som ni märker finns det goda möjligheter att slita skosulor och hålla värmen.
Sköt om er så ses vi i höstmörkret...

2019-09-29: Nyheter
Nu har det blivit riktigt höstruskväder och vad passar väl då bättre än att dansa sig varm? I dag sätter vi oss i bussen och rattar den mot Kumla för att spela för alla dansvänner på Folkets Hus. Det ska bli mycket trevligt!
Därefter blir nästa spelning i Örebro och Brunnsparken den 8 oktober. Där brukar det vara bra uppslutning av kända, och okända, ansikten. Alltid full fart på dansgolvet. Det är alltid inspirerande när det är bra drag. Ha det gott och dansa på så ses vi......

2019-08-18: Nyheter
Nej, nu får vi verkligen hoppas att sommaren inte redan är slut. En liten solglimt till kan vi väl få, för alla utomhusdanser är ju inte avklarade än för alla. För våran del är det dock så och vi spelar vidare inomhus. Närmast ska vi till Västerås och trevliga restaurang Bankiren lördag 31/8. Hoppas vi ses då. Där är det full fart på dansgolvet och stället serverar även väldigt god mat.
Snör på er dansskorna och kom.
Ha det gott och dansa på.....

2019-08-07: Härliga Degerforsparken
Ingen rast, ingen ro, ingen vila. På´t igen. Några av oss han till och med lite civilt arbete, innan det var dags att styra kosan mot värmländska fotbollsmetropolen Degerfors. De hade lovat regn idag men det var inget vi märkte av i Degerfors i alla fall.

Som alltid när vi spelar här var det mycket folk och en härlig stämning. Anita med personal sken i kapp med solen. Efter att vi packat upp blev det lite kaffe innan det var dags att svida om.

Åter igen fick vi besök av Markus med familj. Dom förföljer oss nästan :) Skämt å sido" Det är det lika kul varje gång ni kommer ut och dansar till oss.

Lite bilder från kvällen finns att beskåda i vårt fotoalbum och fler kommer på danslogen.se Kan även nämna att vi lagt in lite bilder från Djäkneberget. Så det finns lite att kika på.

Det blev som vi på förhand hade förutspått. En gudomligt trevlig kväll i denna fint bevarade park. På något sätt är det något speciellt med värmlänningar :) Mycket applåder, idel glada leenden på dansgolvet ger en enorm uppskattning.

Tack till samtliga inblandade för en trivsam kväll. Efter lite kôrv var det så dags att byta om för att plocka ner prylarna och puttra hemmåt Eskilstuna.

Nästa spelning blir den 10 augusti då vi spelar på Svedboängs 100 års fest i Västerfärnebo. 100-års jubileum för Dansbanan. Svedboängs Festplats. Kl 20.00 spelar Janne Krantz. Sedan blir det dans till oss i Gideons samt Västerfärnebo Dragspelsklubb.
Servering, korvförsäljning, pilkastning mm. En äkta folkparkskväll som inte går att missa.

2019-08-06: Ulvsättra loge
Inget fel på vägen till Stockolm. Den kan vi vid det här laget. Denna gång var det Kallhäll som vi hade siktet inställt på. Här ligger Ulvästtra Loge.

Den pPlatsen där logen finns var känd som kyrkogods redan i början av 1500-talet. Jord- och lantbruk bedrevs hela tiden
kontinuerligt även när Ulvsättra under 1800-talets början arrenderades av högre ämbetsmän och grosshandlare från Stockholm. Man kan säga att det är en plats med mycket historia.

Så då passar det väl bra att ett band som spelat i över 50 år spelar här. Som vanligt när vi är här blev det en mycket trivsam afton. Trivsam publik och bemötande som alltid. Synd bara att tiden går fort när man har roligt. Innan vi viste ordet av slog klockan 22.00 och sista tonerna hade ebbat ut. Vi tackar på sedvanligt manér samtliga inblandade för en trevlig kväll. Nu åker vi hem för att sova några timmar innan vi laddar om för att möta de trevliga värmlänningarna.

2019-08-01: Årstalidens dansbana
Stockholm och spelning på Årstaliden mellan 19-22 var det som stod på programmet denna dag. Vädrets makter var på våran och arrangörens sida, och det var en himla tur. Är det regn så ställer man nämligen in dansen här. Men idag lyste solen. Fyra mycket glada musikanter for i väg med den vita faran mot huvudstaden. Trevligt bemötande som alltid här av arrangör och publik. Sånt lever man gott på. Kvällen glad raskt i väg. Vi tackar samtliga inblandade för en trevlig kväll. Nu laddar vi om inför spelningar på Ulvsättra Loge och Degerfors Folkets Park.

2019-07-31: Härlig danskväll vid Djäkneberget
Det blev en trivsam kväll på Djäkneberget i Västerås. Lite kyligt på slutet med publiken höll ångan uppe hela kvällen. Mycket duktiga buggare fanns på plats.

Vi fick finbesök i form av Markus med familj. Ja de dök upp igen upp för att överraska oss. Det var kul att se dem igen eftersom det var ett tag sedan :) Lite bilder kommer framöver på vår hemsida.

Vill även tacka Restaurang Djäkneberget som står som arrangör för dessa trivsamma gratisdanser. De serverar utsökt mat, dryck och fika. Så har ni vägarna förbi kan vi varmt rekommendera detta ställe. Nu blir det att åka hem och nanna kudden några timmar innan avfärd mot Stockholm för spelning på Årstaliden mellan 19-22

2019-07-28: Fina Upperudslogen i Molkom
Stort tack för en varm och trivsam kväll på Upperudslogen i Molkom. Och på tal om värme så visade sig Värmland och Molkom från sin bästa sida. Vilken fint ställe Upperudslogen är. Väldigt naturskönt med närheten till sjön. En del hade kommit dit med husbil för vår skull. Det gillar vi.

Vi tackar Markus med familj som dök upp. Alltid lika härligt när ni överraskar oss. Lite bilder från detta fina ställe finns att beskåda i vårt fotoalbum. Tack för de fina bilderna. Vad vore vi utan dig?

Nu åker vi hem och pysslar med lite annat innan vi besöker Djäkneberget i Västerås på onsdag.

2019-07-18: Ängby Park Knivsta
Vi tackar samtliga inblandade för en trivsam afton på Ängbypark i Knivsta. Mycket dansat publik. Nu åker vi hem och laddar inför vår premiär på Upperudslogen den 28 juli.

2019-06-22: Nyheter
Nu ska vi unna oss lite semester. Sedan tar vi nya tag och rattar bussen mot Knivsta och Ängby park torsdag den 18 juli. Söndag 28/7 bär det av till populära Upperudslogen. Juli månad rundas av 31/7 med den sedvanliga gratisdansen på vackra Djäkneberget i Västerås. Där hoppas vi att vi har vädergudarna på vår sida så det blir fullt drag under galoscherna.
Vi i Gideons önskar er alla en riktigt skön och solig sommar!

2019-06-14: Fruktåkers danspaviljong
Vi vill bara påminna er om nästa spelning den 16/6. Då spelar vi upp på ett för oss nytt dansställe. Fruktåkers danspaviljong. Detta fina ställe hittar du i Fruktåker som ligger vid Vreta Kloster. Alltid lika trevligt att få sätta ut nya nålar på spelkartan. Hoppas vi ses!

2019-06-06: Dagen innan nationaldagen
I går gästade vi Kolbäcks Folkets Park och den populära trivseldansen som PRO håller i. Mycket folk hade tagit sig till parken denna eftermiddag. Den gamla välbevarade parken har blivit lite utav Mälardalens träffpunkt för dansglada pensionärer.
Hit kommer dom från när och fjärran för att dansa, umgås, återuppleva gamla minnen och njuta av sommaren i den natursköna parken. Och trevligt hade vi. Vi tackar arrangören och alla som kom.

Nästa spelning blir den 16/6. Då blir det ett nytt ställe för oss. Vreta Kloster och Fruktåkers Danspaviljong. Spännande!

2019-05-30: Lohärads Bygdegård
I Roslagens famn sjöng Evert Tube och det var just det vi var. Spelning för Lohärads Bygdegårdsförening. Alltid lika trevligt att få komma hit och spela lite dansmusik i den fina bygdegården. Många trevliga dansare var på plats. Allt flöt på som på räls. Tack alla inblandade för en trevlig kväll.

2019-05-22: Ulvsättra loge i Kallhäll
Stockholm och Ulvsättra Loge i Kallhäll stod på dagens meny. Det artade sig som vanligt till en trevlig kväll som alltid när vi är här och spelar. Arrangör här är Ulvsättra Bygdegårdsförening
i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Under kvällen blandade vi gammalt och modernt. Om du mot förmodan missade oss så är vi tillbaka på Ulvsättra loge den 6 augusti igen.

20190501: Nyhet
Sköna maj välkommen..... Ja, de flesta majbrasorna fick i år lysa med sin frånvaro i torkan. Lika bra att inte chansa. Man kan ha trevligt ändå. Sedan vi hördes sist så har vi varit till trevliga Hargshamn i Roslagen. Trevlig och dansant publik som alltid. Nästa gig är 21/5 på Ulvsättra loge i Kallhäll och sedan 29/5 i Lohärads bygdegård. Onsdag den 20 juni ska vi spela upp i den vackra parken i Kolbäck. Så ni ser, det är full fart. Ingen rast och ingen vila. Påta på i trädgårdarna så ses vi snart...

2019-04-03: Brunnsparken Örebro
Denna förtjusande soliga tisdag for vi till Brunnsparken Örebro. Detta anses som mellansveriges dansmecka. Eftermiddagsdans med start 13.30 stod på menyn. Mycket folk hade rest hit denna kväll. Närkingar, värmlänningar, västgötar, sörmlänningar, västmanlänningar i en härlig mix.

Mackan från Värmland som gjort vår hemsida samt designat våra kort och affischer överraskade oss och dök upp med sin familj. Kommer inte vi till dom så får dom komma till oss sa dem. Lite som att mötas på halva vägen även om "Redmans" har något kortare väg hit. Alltid lika trevligt när ni dyker upp och förgyller tillvaron.

Som vi skrev tidigare så var det mycket folk som hade tagit sig denna dag. En bit över 250 personer. Det uppskattar vi. Härligt gofika blev det i pausen. Brunnsparken vet hur man tar hand om sina orkestrar.

Lite härliga bilder blev det från Markus kamera som ni kan beskåda här på hemsidan. Sen har vi även länkat upp lite bilder från danslogen när vi besökte Stockholm i fredags.

Nästa spelning är den 10 april. Då vi besöker Norrtälje och säsongsavslutningen av danserna i Lännagården. Dansen startar kl 19.00

2019-04-01: Alvik och Kumla denna helg
Denna fredag tog vi bussen for till Alvik och Kulturhuset. I Brommasalen arrangerar Västbergaträffen danskvällar. Som alltid när vi besöker detta stället är det en utmaning om hissen fungerar. Gör det inte det så är det lite trappor att lasta utrustning i. Men den funkade !
Härlig och go stämning blev det som alltid här. Lite bilder togs det av Torbjörn Stehager som ni framöver kan se på danslogen.se

Söndagen tillbringade vi Kumla där PRO håller Te-dans sista söndagen i varje månad. Husaren heter lokalen där vi spelar upp. Mycket trivsamt att spela här. En hel del kända ansikten i publiken. Vi kommer tillbaka hit i september igen.

Nästa spelning är i Örebro på tisdag då vi besöker anrika Brunnsparken.

2019-03-27: Helgens speljobb
Vi vill bara flika in och påminna er på helgens spelningar.
29 mars spelar vi upp till dans för Västbergaträffen i Brommasalen Alviks Kulturhus mellan 19.30 - 23.00
Söndagen 31/3 åker vi till Kumla och spelar upp till dans.
Tisdagen 2/4 är vi på Brunnsparken i Örebro.
Vi ses väl där?


2019-03-03: Södertälje - Eskilstuna
Första fredagen i mars. Oj vad tiden går. Denna kväll styrde vi bussen mot Kringelstan där vi spelade upp för våra vänner i FUB Södertälje/Nykvarn. Alltid lika trevligt att spela på FUB-Dans. Vilken stämning och kväll det blev. Klackarna i taken hela kvällen. Idel glada leenden både från scenen och på dansgolvet. Med en sådan här tacksam danspublik är det lätt att spela. Tack för en mycket trivsam kväll på Trombon.

Lördagen höll vi oss på hemmaplan. Ja du läste faktiskt rätt. Det hör ju inte till vanligheterna att vi spelar på hemmaplan så ofta. Kanske beror det på att det inte finns så många ställen som arrangerar dans. Men denna kväll hände det. Det är Verdandi Eskilstuna som har börjat arrangerar dansaftnar på Lagerkvistsgatan 3 i Finska föreningens danslokal. Det blev en mycket trivsam kväll tillsammans med danspubliken. Vi tackar Verdandi för ett bra initiativ med danskvällar. Skönt att denna kväll ha kort resväg hem.

Nu har vi ett litet speluppehåll och kommer putsa upp lite extra på instrumenten tills vi besöker Alvik 29/3 och Kumla 31/3. Vi ses väl där

2019-02-28: Spelningar i Mars
Så var det då dags för en liten uppdatering. När snön i omgivningarna töat bort så kändes det som att våren var på väg, men icke sa Nicke...Här lovas det 1 decimeter snö, usch!!! Då känns det skönt att krypa in i en härlig danslokal där man snabbt får upp temperaturen. Efter spelningar i Stockholmstrakten och Monkarbo så är vi denna helg i Södertälje 1/3 , 2/3, på hemmaplan och spelar på Verdandis dans. Det blir ett litet semesteruppehåll sen men i slutet av månaden är det slut på vilan. Då hoppas vi få se er i Alvik 29/3 och i Kumla 31/3.
I hopp om lite vårsol så får ni ha det så bra tills vi ses.

2019-02-10: Tuna Gille och Monkarbo
Vi kan lugnt påstå att vi kan vägen Eskilstuna - Stockholm. Även denna helg styrde vi kosan mot huvudstaden för att musicera. Som vanligt åkte vi i god tid för att hinna i tid. Man vet ju aldrig vad som kan ske efter vägen. Men vi kom utan några incidenter. Även denna gång spelade vi upp i en matsal. Det var Tuna Gille som stod som arrangörer för dansen i Matsalen i Ekebyskolan. Det är ju melodifestivaltider så frågan är om dansfolket skulle hitta ut.
Jo då. lika mycket folk som vanligt. Även här blev det en hel del gammaldans varvat med mogendans. Trevligt med variation under danskvällen. Tack till publik och arrangörer som gjorde kvällen så lyckad.

Söndag styrde vi bussen vidare mot Monkarbo. Månkarbo är en tätort i Tierps kommun i Uppsala län. Orten ligger cirka 12 km söder om Tierp och 20 kilometer norr om Björklinge i Uppsala kommun. Den gamla E4:an går genom orten som är belägen ett par kilometer väster om den nuvarande E4 som är motorväg. Så nu vet ni det. Spelning för PRO Monkarbo/Kyrkbyn stod på agendan. Dansen började kl 16.00 och slutade klockan 20.00 Mycket trivsam danspublik och trevliga arrangörer borgade för en trevlig eftermiddag/kväll.

Det var fyra nöjda medlemmar som satte sig i bussen efter trevlig spelhelg. Nu tar vi lite ledigt och så ses vi i början av mars igen.

2019-02-03: GDV i Jakobsberg
På´t igen. Även denna gång styrde vi bussen mot Stockholm. Destinationen denna dag var Järfälla Gymnasiums matsal där vi skulle bjuda på lite mogendans och kultis i en härlig mix. Det blev en mycket trivsam afton där vi blandade bugg, foxtrot, hambo, vals, schottis, pariserpolka. Oj oj oj vad det dansades och vad kul vi hade det. Stort tack till arrangörer och publik för en trevlig lördagskväll. Nöjda och glada styrde vi sakteliga bussen hemåt Eskilstuna

2019-01-27: Sollentuna Gammaldansförening
I går spelade vi för Sollentuna Gammaldansförening på deras andra dans för säsongen. Vi har spelat här förr och det alltid en härlig stämning. Före paus 1 gammal 1 modern, efter paus 1 gammal 2 moderna är det som gäller så det blir en hel del gammaldans här. Tack till arrangörer till alla som kom och gjorde kvällen lyckad. Nästa dans är den 2 februari då vi spelar upp till dans för GDV Jakobsberg. Vi ses väl där?

2019-01-21: Nyheter
God fortsättning på ett underbart 2019.
Nu är glada julen slut, slut, slut.... Granen är utkastad och kulorna borta från grenen ;-). Det nya dansåret har startat med två spelningar i Västerås där Arosdansen, med nästan 400 dansanta, var helt fantastisk.
De kommande tre helgerna kommer vi att hålla till i Stockholmstrakten. Den 26/1 i Rotebro, 2/2 i Jakobsberg och 9/2 i Vallentuna. Då får vi nog se många kända ansikten i dansvirvlarna.
Ta det försiktigt i halkan så ses vi framöver.....

20181215: Nyheter
Det är helt otroligt hur fort ett år går och ännu mer otroligt att vi fått glädjen att lira för så många trevliga dansare i hela 50 år. Nu glider vi in i sista delen av 2018 och det återstår ett par härliga spelningar innan vi byter spelplanen till ett 2019. Annandag jul är det dags att motionera ner all julmat i Alvik och på nyårsafton ringer vi in det nya året tillsammans med alla festglada i Eskils Gille, Eskilstuna. Sen rullar vi vidare in i januari. Då ser vi fram emot Arosdansen 16/1 och Bankiren 19/1, båda gigen i Västerås.
Men sist, men inte minst, så vill vi önska er alla en riktigt God Jul, ett gott slut och ett Gott Nytt År.
Glöm inte att blåsa ut ljusen bara...…!!

2018-12-02: FUB-Dans i Eskilstuna
Oj oj oj vilken spelning vi hade idag. Spelning på hemmaplan i Eskilstuna på Skiftingehus. Spelning för våra kära vänner i FUB Eskilstuna.

Alltid lika trevligt att få spela för dom. De har blivit en del spelningar så vi känner oss som en enda stor familj. Mycket uppskattning från publiken. Herrejösses vad kul detta är. Kan nog inte finna ord som räcker till.

En praktisk sak med att spela på hemmaplan är man inte har någon restid att tala på. Och eftersom detta var en eftermiddagsspelning så var i alla "hemma" i normal tid. Annars är man ju ofta hemmavid mitt i natten eller på morgonkvisten.

Tack än en gång kära publik och arrangörer för en trevlig kväll.
På återseende

2018-11-30: Trevligt i Lännagården
Det blev som vanligt en trevlig spelning i Lännagården. Trevlig danspublik och gott fika. Vad lätt det går med en så positiv danspublik. Med ett leende på läpparna gick det lätt att packa in i bussen.
Om det skulle vara så att du missade oss där så behöver du inte vara ledsen. Vi kommer tillbaka Onsdag 13 februari kl. 19 - 22

2018-11-25: Lännagården väntar
Vi vill bara påminna er om nästa spelning som är nu på onsdag. Onsdag 28 november i Länna Bygdegård. Tiden som gäller är 19.00 - 22.00

2018-11-18: Trevliga spelningar avverkade
Förra lördagens privatgigg i Surahammar blev trevligt. Tack till samtliga inblandade. I lördags for vi i väg för att spela på GDV I Jakobsberg Stockholm. Det blev ett jäkla drag i bälgen som alltid när vi lirar här. Varannan gammeldans och varannan modern är det som gäller. Och publiken dansar som aldrig förr. Vals, Shottis, Hambo, Pariserpolka, Foxtrot, Bugg, Mazurka ja gud vet allt vad vi spelade. Men trevligt var det. Vi tackar och bockar och hoppas på ett återseende. Nästa spelning blir i slutet av november i Norrtälje och Länna bygdegård. Vi ses väl där?

2018-10-28: Trevliga spelningar avverkade
Vilka härliga danskvällar vi avverkat. Både Häradshammar och Kumla blev klara favoriter med mycket dansant publik. Det är så härligt att få komma ut och möta er, kära danspublik. Vad vore vi utan er? Tack tack för alla den uppskattning som ni ger oss i form av vänliga ord och applåder. Sånt värmer skall ni veta.

Nu är vi utsläppta från Kumla :) och kommer härnäst att putsa instrumenten för en privat spelning i Surahammar.

Nästa offentliga spelning är den 17/11. Då spelar vi upp för GDV i Jakobsberg. Platsen är Järfälla Gymnasiums matsal Mälarvägen 2 i Jakobsberg. Här dansas det varannan gammeldans och varannan modern. Så vi putsar lite extra på dragspelet denna kväll.


2018-10-24: Häradshammar och Kumla
Gideonståget tuffar på. Nu till helgen blir det dubbelspel. Och med det menar vi så klart att vi gör två spelningar. På lördag den 27/10 lirar vi i Häradshammar Bygdegård. Där har Härsmegänget dans mellan 20.00 och 00.30 Häradshammar är kyrkbyn i Häradshammars socken i Norrköpings kommun i Östergötlands län. Den ligger sydost om Östra Husby. Så nu vet ni vart det ligger i fall ni vill besöka oss för en dans eller två.

Söndagen far vi åt andra håller så att säga. Då far vi till Kumla. Där håller PRO Kumla Södra The-dans mellan 16.00 - 19.00 i
Folkets Hus Husaren. Det kommer förutom The och kaffe serveras dansat härlig musik för den som vill.

Hoppas vi ses på någon av ställena eller varför inte på båda två?


2018-10-18: Stallarholmen och Vikingavallen
Nu till helgen närmaste bestämt den 20/10 är det Stallarholmen och Vikingavallen som gäller. Vikingavallen är en föreningsgård belägen i Stallarholmen, Södermanland, och drivs av en förening bestående av lokala föreningar och privatpersoner. Vi ses väl där?

2018-10-11: Södertälje here we come
Nu är det snart dags att bege sig till Södertälje. Men först måste vi få tacka alla som kom och dansade i Storfors. Som vanligt en trevlig kväll med härlig danspublik. Många goa värmlänningar och andra tillresta. Lite bilder i galleriet som vanligt av vår "hovfotograf" Mackan.

Nu den 12/10 styr vi bussen mot Trombon och FUB-Dans. Kommer som vanligt att bli en härlig kväll. Det kan vi redan nu utlova. Dansen pågår kl 19.00 - 22.00
Så styr kosan till Campusgatan 26 i Södertälje om du vill se oss där.
Arrangör är FUB Södertälje/Nykvarn

2018-09-23: Nyheter
Idag rattar vi bussen mot Storfors och där hoppas vi få träffa många dansanta, trogna vänner. Självskrivna sådana är ju förstås arrangören Sven med fru samt Mackan med familj. När han kommer så blir det oftast påfyllning av härliga dansbilder på hemsidan. Ni får hålla utkik där. Sen blir det ett litet uppehåll fram till 12/10 då vi ska spela för alla glada i FUB-föreningen i Södertälje. Under uppehållet kanske lusten faller på att höststäda bussen och klappa om den lite innan vintern, vem vet?
Dansa på så länge så ses vi snart.....

2018-07-28: Nyheter
Efter en solig och mycket varm avslutning på säsongen så tar vi lite välbehövlig semester. Vi tackar alla er trogna dansare som, på slutet, trotsat värmeböljan och stuffat på ändå. Det gläder oss.
Och tack Mackan för alla fina bilder du fixat. Du är en pärla.
Vi önskar er allt gott och en fortsatt fin sommar så ses vi tisdag 28/8 i Ulvsättra Loge.

2018-07-11: Nya bilder
Oj oj oj nu händer det lite saker. Eller har hänt rättare sagt. Lite nya bilder finns att beskåda i vårt fotoalbum. Det är Mackans bilder från Degerforsparken som ni kan kika på. Tack för fina bilder Markus.

Sedan har vi fått lite bilder från Årstaliden när vi spelade där. Ett riktigt fint ställe som vi gärna gör reklam för. Tack till Ebbe Nordin för lånet av bilderna.

Ha det så gott så ses vi på nästa gig som är 23 juni i Svedboäng.

2018-07-05: Nya bilder och spelning på Årstaliden
Det blev som förväntat en trevlig kväll i Stockholm på Årstaliden. Fint väder fick vi till dansen, trots en mulen och lite blåsig eftermiddag. En trevlig danspublik fick vi också. Så vi kan summera en trevlig dag på jobbet.
Nu vilar vi oss lite innan nästa spelning som sker 23 juli på Svedboäng festplats i Västerfärnebo Vi ses väl där. Dansen börjar 13.30

2018-07-04: Årstaliden i morgon
I morgon spelar vi i Stockholm på Årstaliden. Tak över dansbanan finns. Danstiden är 19,00 - 22.00 Väl mött

2018-06-28: Härliga Värmland
Denna onsdag for vi i väg till Degerfors med lite manfall. Robban hade blivit krasslig och kunde inte närvara denna kväll. Men i stället för att ställa in och ge arrangören huvudbry så bestämde vi oss för att åka i väg och genomföra kvällen på tre man. Det blev lite pyssel med låtar och lite annat vem som skulle sjunga vad. Men vi kom i väg i alla fall. Just denna kväll var det fotboll så vi undrade om det skulle komma något folk. Dessutom var det ju Sverige som spelade mot Mexiko. Med facit i hand vet vi ju hur matchen slutade. Och vi vet även att det blev en riktig lyckad kväll i Degerforsparken med riktigt mycket folk som valde dansen framför fotbollen. Stort tack till er alla som kom och som håller dessa parker levande. Markus som gjort vår hemsida och även designat våra affischer och kort var plats med sin familj. Alltid lika trevligt när ni dyker upp. Om vi har tur eller om Markus hade otur (ler) så kanske vi hamnade på hans minneskort. Skämt å sido så kommer det nog lite bilder framöver på hemsidan och även på danslogen.se som Markus samarbetar med.

2018-06-21: Härliga Västerås
Premiär var det denna onsdag för Djäknebergets sommardanser. Och vi var som sagt först ut. Som alltid när vi spelar här kommer det mycket folk. Extra roligt är det att se folk i alla åldrar på dansgolvet. Det inte så där jättevanligt nu för tiden. Så det finns hopp om dansens fortlevnad trots allt. En härlig kväll blev det på "Berget". När danskvällen var slut var det riktigt ljummet ute. Så härligt att blicka ut över ett sommarfagert Västerås.Vi packade ihip våra prylar och styrde kärran hemmåt Eskilstuna.

2018-06-03: Länna
I Roslagens famn sjöng ju Evert Taube. Och det var just där som vi var. I Norrtälje kommun finns ett samhälle som heter Länna. Namnet Länna omnämns första gången år 1303 i en köpehandling. Här finns det bland annat en bygdegård som arrangerar trivsamma onsdagsdanser. Alltid lika trevligt att komma hit och spela. Som alltid en trevlig danspublik och gott fika i pausen. Vad mer kan man begära? Vädret var även denna gång på vår sida även om vi spelade inomhus. Tack alla som kom.

2018-05-29: Varmt och härligt i Örebro
På Rengbågen, Brunnsparken Örebro är det alltid en fröjd att spela på. Mycket dansat publik. Denna gång var det riktigt varmt. Puh... men vad gör man inte för scenkonsten? Arrangören och dansvärden Sören var på ett strålande humör. Med en sådan här fantastisk publik är ingen konst att göra ett bra jobb. Klockan fem hade de de sista tonerna ebbat ut och applåderna lagt sig. Då var de bara att packa ner allt för att tuffa hemmåt Eskilstuna igen. Nästa spelning sker på Lännagården i Norrtälje. Det brukar alltid vara trivsamma kvällar där.

2018-05-20: Trevlig kväll på Bankiren
Igår var vi i Västerås på restaurang Bankiren. Full fart på dansgolvet som vanligt. De är de riktiga eldsjälarna Gunnar och Calle som arrangerar. Finns ju inte så många ställen kvar där publiken kan gå ut och äta en bit mat och ta en dans eller två. Annat var det förr när det vimlade av danskrogar, hotell och restauranger som arrangerade dans. Nu far vi hem och laddar om inför Örebro på tisdag 29 maj

2018-05-12: På gång mot Ulvsättra loge
Nu håller vi tummarna för att vädret håller i sig i veckan när vi ska till vackra Ulvsättra loge och lira. Det förhöjer stämningen lite att ge sig ut på dans när solen skiner. Vi ses väl där på tisdag 15/5? Därefter är det dags för danslördag på Bankiren i Västerås den 19:e maj. O.B.S.!!! Ny speltid då kl. 20.00-01.00. Tisdag 29/5 får ni lyssna och dansa till oss i Brunnsparken, Örebro. Ja, som ni ser, det rullar på med spelningar. Det står inte på förrän det är dags att lägga in sillen och klä midsommarstången... Här går det undan... Ha det gott och njut av försommaren tills vi ses.

2018-03-10: Mot ljusare tider
Nu får det väl ändå vara färdigsnöat för den här gången! Vi vill ha sol och höra fåglarna kvittra. Det är ändå skönt att det blivit ljust ute längre på dygnet. Ett gott tecken på att våren närmar sig. Och dansas ska det också. Onsdag 14/3 ses, och hörs vi, i Länna. Det ligger utanför Norrtälje och brukar bjuda på full fart på dansgolvet. Därefter gör vi, som det ser ut nu, ett litet hopp till 14/4 och ett återbesök på Bankiren i Västerås. Vi måste ju hinna med att måla äggen, pynta riset och se till att somliga kommer till Blåkulla också.... ;-) GLAD PÅSK!

2018-01-05: Nytt spelår
Hoppas tomten tittat förbi sedan sist och 2017 avslutats med sprakande fyrverkeri. Nu tar vi nya tag och dansar in i 2018. Alltid lika spännande och stimulerande att åter möta er, alla glada dansare. Vi ses tisdag 9 januari i Brunnsparken, Örebro. Där är det alltid full rulle. Därefter väntar spelning i Kumla 28/1.
Ha det gott alla och en god fortsättning på det nya året...

2017-12-21: Tack Arosdansen
Vi måste säga att det blev en väldigt lyckad spelning i Västerås, Arosdansen, med över 400 glada dansare och värmande applåder. Härligt....
Nu lackar det mot jul. Skinkan ska griljeras och köttbullarna rullas. När vi blivit stinna av all julmaten så dansar vi bort den i Alvik på Annandag Jul. Dagen före nyårsafton, 30/12, ska vi till Västerås och restaurang Bankiren. Där värmer vi upp inför årets final 31 december på Sundbyholms slott.
Vi tar sedan nya tag nästa år... Tänk vad ett år går fort ändå.
Avslutar med att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!


2017-11-11: Vinters första snö fallit
Jaha ja... nu har denna vinters första snö fallit över oss. Det är bara att inse att det är 1,5 månad kvar tills det går mot ljusare tider igen. Så håll ut, dansa på och njut fullt ut.
Vi ser fram emot Luciadansen i Västerås, arrangerad av Arosdansen 13/12. Men innan dess ska vi kasta loss o spela skjortan av oss i Lindesborg lördagen den 18 november.
Ja, som ni märker rullar det på med spelningar..... Vi ses i danssvängen!!...

2017-10-18: Tänd mycket ljus i höstmörkret
Vilken härlig känsla i kroppen när vi får spela för alla glada dansare. Applåderna och den uppskattning ni visar värmer gott i våra musikerhjärtan. På lördag, 21/10, spelar vi på hemmaplan för Eskils gille. Där är det alltid full fart. Efter det får vi knega på en vecka innan det är dags att styra bussen mot Kumla 29/10 och lite söndagsdans. Vi hinner knappt hem och vända för 31/10 ses vi i Brunnsparken, Örebro.
Ja, som ni märker så rusar tiden på och det susar väl bara till så närmar vi oss juletid.... men, men...vi spelar och dansar på till dess.
Tänd mycket ljus i höstmörkret, glöm inte att släcka dom bara. Ha det gott

2017-09-23: I ett riktigt höstrusk
Känns som att vi befinner oss mitt i ett riktigt höstrusk och vad kan väl värma mer än en danskväll hos Sven i Storfors? Magnus Redman med familj står nog först i kön, trogna som de är ;).
Vi tar igen oss några dagar för att sedan ratta bussen från Måsta till våra vänner i Knivsta. Sätt på kaffet för snart kommer vi...... Kram till er all så länge

2017-08-20: Succe med nya Vikingarna
Tiden går rasande fort och vi har snart avverkat sommarens spelningar på logar och utebanor.
Non-stopkvällen ihop med Nya Vikingarna blev en kanonkväll med mycket
folk och skapligt väder.
Nu återstår en sommarkväll på Ulvsättra loge tisdagen den 29 augusti, strax innan hösten gör sig påmind.
September inleder vi med att träffa alla glada dansare i Vingåkers PRO fredagen den 8/9.
Dagen efter, alltså 9/9, ses vi i Torshälla och där i Gökstensskolan. Stort jubileum med Finlandssvenska Föreningen.
I somras nåddes vi av det tråkiga beskedet att Calle, en av arrangörerna på Bankiren i Västerås, hastigt avlidit. Hans kompanjon, eldsjälen Gunnar, fortsätter dock att driva dans i samma anda. Dit ska vi lördag 23/9.
Ja, det var lite smått och gott. Vi återkommer med uppdatering vartefter och hoppas vi ses i dansens virvlar.

2017-07-18: Spelsuget tillbaka
Efter lite semester börjar vi bli spelsugna igen.
Vi har ägnat en dag åt att putsa upp turnèbussen så den är fin när vi ska ut på vägarna igen. Det stundar ju lite härliga utomhusdanser härnäst.
Våran närmaste spelning är i Vikingalundens Folkets park på Väddö fredag 21/7. Där kör vi non stop-dans tillsammans med Nya Vikingarna. Det ska bli väldigt roligt tycker vi.
Måndag 24/7 står vi för lite vackra toner i Svedboäng som ligger i närheten av Västerfärnebo. En fin rotunda i det gröna.
Onsdag 26/7 får ni komma och dansa på vackra Djäkneberget i Västerås. Danskväll helt gratis mellan kl. 19 och 22.
Nu förlitar vi oss bara på vädrets makter så vi kan njuta tillsammans full ut...

2017-06-08: Trevliga Degerforsparken
Efter regn kommer sol. Den låten sjöng vi in på platta 1992 och det är en låt som fortfarande är med på repan till och ifrån. Titeln passade väldigt bra för att beskriva vädret i onsdags.

Vi startade i regnväder hemma i Eskilstuna. Det följde oss hela vägen till värmländska Degerfors. Medans vi packade upp våra instrument och funderade på om det skulle komma något folk började det så sakteliga spricka upp. Solen började skina och det blev en riktigt fin ljummen kväll.

Många dansare var det som vågade sig ut trots att det på himlen stundtals fanns några mörka moln. Många av dansarna kände vi igen på golvet. trevligt med "stamgäster"

Markus och hans mamma som vi numera vet heter Mona var på plats. alltid lika trevligt när ni kommer ut när vi spelar. Lite fina bilder från kvällen kommer framöver på hemsidan men även på danslogen.se Så håll kollen

Nöjda och glada efter denna trevliga kväll var det bara att packa ihop grejerna. Sedan styrde vi den vita bussen hemåt Eskilstuna igen.

2017-05-31: Trevligt i Brunnsparken Örebro
Det blev en trevlig final i Brunnsparken med många glada ansikten.
Alltid lika roligt att få komma hit och spela på detta anrika dansställe. Nästa gång vi kommer tillbaka till denna trevliga park är 31 oktober. Men innan dess skall vi klara av många härliga spelningar. Bland annat Degerfors nu på onsdag den 7 juni. Väl mött då

2017-05-21: Nyheter
Oj vad tiden rusar på. Vi har snart spelat oss igenom första halvan av året. Det har både gått fort och varit väldigt trevligt med alla er glada dansare.
Igår var vi i Västerås på restaurang Bankiren. Full fart på dansgolvet som vanligt. Eldsjälarna Gunnar och Calle arrangerar.
Härnäst ska vi till Lohärads Bygdegård på onsdag 24/5 och sedan till Brunnsparken i Örebro tisdag 30/5.
Njut av det vackra vädret, snör på er dansskorna och häng på....

2017-04-02: Nyheter
Jaha, då har vi passerat 1 april utan att bli alltför upplurade. Efter en kort semester är vi åter på banan.
Nu på fredag, 1/4, beger vi oss till Vingåker för att spela eftermiddagsdans på PRO. Det var länge sedan så det ska bli skoj.
Efter påskäggen och sillen ses vi i Vrena den 22 april.
Avslutar detta inlägg med att vi önskar er en Glad Påsk och mer vårsol.
Ha det gott......

2017-03-08: Nyheter
Vart tog våren vägen? Just nu är vägen ingen lek, halt och snö. Men vi ska inte ut och fara på vägarna förrän den 18 mars. Då ska vi spela skön dansmusik för alla er som vill ta er till Jakobsberg. Det ser vi fram emot för där är det alltid trevlig stämning. Vi ses där....

2017-02-04: Nyheter
Oj, oj.... så var vi redan inne i februari. Men det sägs att tiden går fort när man har trevligt. Vi har hunnit avverka en del trevliga spelningar med många både nya ansikten och gamla bekanta sådana i dansvirvlarna. Härligt tycker vi.
Närmast ska vi till Länna bygdegård 15/2 och till Storfors 19/2. Håll utkik i spelplanen så vi inte missar varandra på vägen.
Vi hörs, och ses, snart igen....

2017-01-15: Nyheter
Välkomna med oss in i 2017.
Vi tror och hoppas vi hinner ses en hel del. Bara att hålla koll i spelplanen.
Nu har vi avverkat våra första speljobb detta år och tar en liten paus fram till 29/1. Då rattar vi bussen till Kumla för eftermiddagsdansen som arrangeras av PRO och Folkets Hus. Där brukar det vara full fart så ta er dit...... Varmt välkomna!

2016-12-31: Nyhet
Då var det så dags att fira ut 2016 och ringa in ett nytt år.
Ett sådant som ser ut att bli ett bra spel- och dansår där vi
får se alla glada svänga sina lurviga till våra toner.
Första spelningen 2017 beger vi oss av till härliga Borlänge,
närmare bestämt den 8 januari. Var uppmärksamma på att det
är ny speltid där, 15.00-18.30.
Därefter får vi ses i Örebro 10/1. Då ser vi till att det blir drag
under galoscherna igen.
Till sist vill vi passa på att önska er alla ett Gott Nytt År!!!!!!2016-12-11: Underbar kväll i Linköping
Vilken kväll det blev i Linköping där spelade upp till Länsdans på Brigaden. Oj oj oj vilket mottagande vi fick av den underbara publiken. Full fart hela kvällen med underbar stämning. som verkligen ger så mycket till oss på scenen. En stor loge fick vi att husera i. Tack tack tack i massor till samtliga inblandade.

Glada i hågen åkte vi hem för att putsa på instrumenten till nästa vecka då vi spelar på Bankiren i Västerås. Boka gärna bord och ät en bit mat så ses vi där. Lite paus i julstöket skadar väl inte?

2016-11-28: Storfors levererade
Det blev som vi siade om i bussen. En otroligt fin kväll hos våra kära värmlänningar och andra tillresta. Mycket trevlig kväll hos Sven och Olle med personal. Kvällen löpte på bra utan några större anmärkningar i protokollet.

Vi hade som vanligt (när vi är i Värmland) besök av Markus med familj. Det är Markus som skapat vår snygga hemsida. Han ligger även bakom våra kort och affischer som vi har. Vi kan avslöja att nya är på gång.

Trevliga dansare och idel glada miner på golvet i Storfors. Precis som det skall vara. Goda mackor och gott kaffe bjöd Sven dessutom på. Vi kommer tillbaka den 19 februari nästa år.

Bilder från kvällen finns att beskåda i vårt bildgalleri samt på hemsidan www.danslogen.se som vi varmt kan rekommendera.

Efter Storfors for vi hem för att putsa på våra instrument inför kommande spelningar i december.

2016-11-20: Trevligt i Upplands-Väsby
Vilken härlig danskväll det blev med svenska Österbottningarna i Väsby. Dansen på Messingenhuset, Messingen i Upplands Väsby blev så där trevlig som vi hoppats på.

Dansant publik som höll i gång under hela kvällen. Kvällen löpte fort förbi. Det är ju så när man har roligt.

Nu laddar vi om inför Storfors den 27/11.


2016-11-16: Uppdaterad spelplan
Nu är spelplanen uppdaterad för 2017

2016-11-15: Hembygdens år i Upplands Väsby
Hembygdens år i Upplands Väsby firas under hela 2016.

Som en del av detta arrangerar svenska Österbottningarna i Väsby med dans på Messingenhuset, Messingen i Upplands Väsby.

Vilka spelar? Jo det är vi i Gideons som fått äran att spela upp till dansen.

Vi ses på lördag


2016-11-05: Härliga Hällefors
Ny vecka och ny spelning med nya förutsättningar.

I går styrde vi bussen mot en ort i de nordligare delarna av Närke med 4 530 invånare. Här har bland andra Ulrica Messing, tidigare statsråd och skidåkaren Torgny Mogren växt upp.

Vi pratar om Hällefors. Dit for vi och spelade upp till en trivsam fredagsdans på Folkets Hus. Lika trevligt som alltid när vi besöker Hälleförs.

Hemresan gick lugnt till väga. Man vet aldrig vad som kan dyka upp på vägarna så här års.

2016-11-01: Kvarnsveden
Det är inte enbart fotboll i Kvarnsveden. Man dansar här också. Företrädesvis på söndagar. Det är PRO Domnarvet I Borlänge som är dansarrangör här.

Trevligt bemötande och gott fika och en härlig danspublik. Så är det när vi är ute på turné. Och idag var inget undantag.

Tack alla inblandade för en trevlig kväll.

2016-10-30: Trevlig kväll i Rotebro
Tack till Sollentuna Gammaldansförening för en trevlig kväll i Arena Rotebro. Det blev som vi sa en mycket trevlig afton tillsammans med alla trevliga dansare.

Det blev mycket gammaldans denna kvällen. Före paus 1 gammal 1 modern, efter paus 1 gammal 2 moderna. Så bälgen gick varm denna kväll.

Nu laddar vi om batterierna för morgondagens gigg i Borlänge

2016-10-28: Rotrbro på G....
Nu stundar spelning för Sollentuna Gammaldansförening
Dansen är i Arena Rotebro som är belägen i Rotebro Centrum. Adressen är Hertig Karls Väg 13, 192 68 Sollentuna. Det är två minuters gångväg från pendeltågsstationen Rotebro och gott om parkeringsplatser. Så vad väntar du på? Varmt välkommen till en trevlig afton tillsammans med oss.

2016-10-26: Nyheter
Premiären för oss på Arosdansen i Västerås blev succé. Härlig publik och mycket applåder. Det värmer ett musikerhjärta.
Helgen som kommer blir det spela av. 29/10 i Rotebro och 30/10 i Borlänge.
Sedan är vi redan inne i november och första jobbet då är fredagen den 4:e i Hällefors. Då får vi nog kasta på vinterhjulen till dess ;-).
Ha det gott tills vi ses i danssvängen.

2016-10-26: Nyheter
Premiären på Arosdansen blev succé. Härlig publik och mycket applåder. Det värmer i ett musikerhjärta.
Helgen som kommer blir det spela av. Lördagen i Rotebro och söndagen i Borlänge.
Sedan är vi redan inne i november och första jobbet då är i Hällefors fredagen den 4/11. Då får vi nog kasta på vinterhjulen till dess ;-).
Ha det gott tills vi syns i danssvängen.

2016-10-02: Höstnytt
Solen och värmen dröjer sig kvar trots att hösten smyger sig på. Då kan det ändå kännas skönt att få krypa in i stugvärmen och dansa sig varm.
Härnäst kan ni träffa på oss i Monkarbo söndag 9/10. Tisdag 18/10 ska vi åter till eftermiddagsdansen i Örebro. Därefter är det premiär för oss att spela på den populära Arosdansen i Västerås då det är Tedans söndag eftermiddag 23/10. Allt detta och lite till ser vi fram emot. Framför allt att möta alla dansglada.

2016-09-16: Eskils Gille står på tur
Den 24 september, är det dags för Eskils Gille att bjuda till höstens första dansknytis. Och kan ni tänka er, det sker med oss i Gideons. Dansen hålls i Skiftingehus i Eskilstuna.

För er som inte vet kan vi berätta att Eskils Gille är en ideell dansförening för par. Föreningen bildades 1944 i Eskilstuna. Syftet var då att höja nöjeslivet bland den mogna, dansanta åldersgruppen för stadens invånare (citat från ett protokoll av den 14 december 1943).

Så kan det vara. Varmt välkomna skall ni vara i alla fall.

2016-08-31: Trevligt på Ulvsättra Loge
Så har vi avverkat årets sista utespelning. Ulvsättra Loge i Kallhäll Stockholm blev platsen.

Ja det var inte finalen, för här dansar man ända till den 20 september. Imponerande!

Det är Ulvsättra BGF och GDV-Jakobsberg som håller i dansen. Här dansas det varannan gammeldans och varannan modern

Det blev minst trevligt som när vi var här i maj. Alltid lika trevligt att få komma hit och spela för er.

2016-08-23: Svedboäng blev en trevlig bekantskap
Tänk vad många härliga dansplatser man får se när man reser runt i vårt avlånga land som vi gör.

I går styrde vi bussen mot Västerfärnebo som ligger nordväst om Sala. Här arrangerade man motionsdans på festplatsen Svedboäng. Den drivs av Västerfärnebo AIK. Just denna eftermiddag var det PRO som hökk i trådarna.

Vackert väder som vanligt. Vad kan det beror på? Härligt att vädergudarna är med oss i alla fall. Det blev en härlig eftermiddag och det verkade som alla trivdes med vår musik. Det tackar i för.

Nu tar vi ledigt några dagar för att avsluta utedanserna för våran del. Den 30/8 far vi till huvudstaden för spelning på Ulvsättra Loge i Kallhäll.

2016-07-25: Semester
Nu tar vi en välbehövlig semester och hoppas att få se er alla igen i höst.
Vi kör igång den 22 augusti i Svedboäng och därefter den 30 augusti i Ulvsättra Loge. Då får ni snöra på er dansskorna igen. Håll utkik i spelplanen. Välkomna!

2016-07-17: Vikingalunden
Väddöbygden ligger i Roslagen, 30 km norr om Norrtälje, vid Ålands hav. Väddöbygden omfattar Väddö, Barnens Ö, Björkö och Arholma i söder, Fogdö och Singö i norr och fastlandet med Söderbykarl och centralorten Älmsta.

Här finns den vackra Vikingalundens Festplats där vi hade förmånen att få spela upp till dans. En fin festplats med en härlig dansbana tombola och choklad-hjul som hör till.

Det hela artade sig att bli en trevlig kväll. Som vanligt när vi är i dessa områden kom det mycket dansant och trevlig danspublik. Tack till arrangör och alla som kom och bidrog till den trevliga kvällen.

2016-07-14: Djäkneberget levererade
Djäkneberget levererade som vanligt. Härlig dansant publik som svängde sina lurviga hela kvällen.

Vi har nog tappar räkningen på för vilken gång i ordningen som vi är här. Men det är lika trevligt varje gång.

Nu laddar vi om instrumenten inför Väddö på lördag. Vi ses!

2016-07-12: Djäkneberget väntar
Vill slå ett extra slag för morgondagens dans på Djäkneberget i Västerås. Kom upp på berget och ta dig en sväng om och njut av fin utsikt och god mat.

Fri entré till dansen är det som gäller.
Vackert väder är också beställt.

2016-07-08: Vackert väder på Årstaliden
Torsdagens dans på Årstaliden blev så bra som vi hoppats på. Fint väder hela kvällen, vilket är en förutsättning för att dansen skall bli av.

Det började dock lite struligt. En lastbil med 5 ton sand blockerade uppfarten. Men trafiken kom igång igen runt 18,20, så det löste sig.

Härlig danspublik som roade sig hela kvällen. Det tackar vi för.
Nästa stopp blir Djäkneberget i Västerås.

2016-07-04: Stockholm väntar
Den 7 juli styr vi bussen mot Årstaliden och deras populära torsdagsdanser. Vi spelar upp kl19.00 - 22.00

Vi får hoppas att vädergudarna är med oss. Denna dansbana saknar tak så vädret är min sagt avgörande för om det blir dans eller ej.

Men sol är beställt så varmt välkomna nu på torsdag.

2016-06-26: En trevlig midsommar
En riktigt trevlig och mysig midsommarafton blev det på Ettringstorps Loge. Många år på raken nu som vi får glädjen att fira midsommar med dessa underbara dansare som kommer hit. Stort tack till arrangören för fins ervice och en trevlig kväll.

2016-06-20: Trevlig midsommar
...och på midsommarnatten plockar jag klöver och timotej. Ja vad sägs om att plocka lite blommor vid mysiga Ettringstorps Loge. Det är nämligen där som vi spelar upp till dans. Om Conny har blomkrans i håret när han räknar in till första dansen återstår att se. Känn er varmt välkomna. Dansen pågår 20.30 - 00.30

2016-06-16: Trevlig kväll i Degerfors
Det blev som vi sa. En otroligt fin kväll hos våra kära värmlänningar och andra tillresta. Varmt och härligt även om solen inte gassade på. Mycket publik och en av säsongens bästa publiksiffror hittills.

Vi hade som vanligt celebert besök av vår webbmaster och "hovfotograf" när det gäller livebilder. Markus med familj hade letat sig dit. Markus tog en massa fina bilder på oss. Dessa finns att beskåda under fliken bilder men även på danslogen.se

Nu laddar vi om inför midsommar då vi traditionsenligt besöker Ettringstorps Loge i Malexander/Boxholm. Vi ses väl där?


2016-06-12: Värmländska Degerfors väntar
Vädergudarna är ju för det mesta med "Manne" och så får vi hoppas att det blir även på onsdag. Då står Värmland på schemat. Mysiga Degerforsparken. I denna park spelar vi upp med start 19.00 Det brukar alltid bli en härlig stämning och mycket folk. Så lämna tv-soffan och åk ut på dans.

2016-06-08: Värmländska Degerfors väntar
Nu till helgen den 11/6 laddar upp och stämmer instrumenten för en dansant och trevlig kväll på Restaurang Bankiren i Västerås. Glöm inte bort att boka bord för en god bit mat innan dansen.

2016-05-10: Logdanspremiär för oss
Oj oj oj som vi har väntat på detta. Logdanspremiär. Smaka bara på ordet så hör du hur mycket sommar det andas. På Norges nationaldag besöker vi huvudstaden för dans på Ulvsättra Loge som ligger vid Kalhäll i Järfälla Kommun. Dansen pågår 19.00–22.00 Varmt välkomna till en trivsam kväll tillsammans med oss.

2016-04-30: Trevlig valborg
Vi önskar alla våra vänner en trevlig valborgsmässoafton. Nu tittar vi lite på brasan och njuter av vårsång. Vi laddar upp inför vår spelning nu på onsdag. Då styr vi bussen mot Lohärad utanför Norrtälje. Där blir det gigg i deras bygdegård mellan 19.00 - 22.00 Väl mött

2016-04-19: Dansgänget - Nu kommer vi
Dansgänget är en samling människor som tycker om att dansa och gå på knytfest. De har alltid levande musik och glada miner. Nu den 23 april har dom dans igen. Och då har vi fått äran att spela där. För mer info och anmälan besök sidan www.dansganget.se så ser vi där. Dansen hålls i Alsickeskolans matsal.

2016-03-30: Trevligt i Brunnsparken Örebro
I går spelade vi i Brunnsparken Örebro. Nästan 600 fötter dansade runt på golvet denna eftermiddag. Otroligt kul tycker vi. Stort tack till Eva och Sören samt övrig personal på Brunnsparken för superfin service.

2016-03-22: Örebro nästa...
Nu håller vi lite påskledigt och startar upp den 28 mars på Brunnsparken Örebro där vi spelar upp på Regnbågen. Dansen pågår 13.30-17.00. Den arrangeras i samarbete mellan Brunnsparken och PRO samorganisation Örebro. Inget medlemskort krävs.2016-03-21: Bilder från Stockholm
En spelhelg är nu till ända. Mycket trevliga kvällar har vi avverkat. Vill ni se hur trevligt det var i Stockholm kan ni kika in under bilder. Där finner ni Torbjörn Stehagers bilder som han skickat in till danslogen.se


2016-03-17: Mot nya mål
Ny helg och nya spelningar står för dörren.

Fredagen drar vi oss till den kungliga huvudstaden Där blir det spelning i den fina Brommasalen i Alviks Medborgarhus.
Kl 19.30 räknar Conny in till första dansen.

Lördagen styr vi bussen mot Västerås och Restaurang Bankiren. Boka gärna bord och ät en god bit mat innan dansen.

2016-03-15: Värmland here we come
Tänk så trevlig kväll det blev hos våra värmländska vänner. Storfors levererade som alltid. Mycket folk och en härlig kväll. Dansarna och arrangören sken i kapp med solen denna dag.

Vi hade celebert besök av vår webbmaster och "hovfotograf" när det gäller livebilder. Markus med familj hade letat sig dit. Markus och Mikael tog en massa fina bilder på oss. Dessa finns att beskåda under fliken bilder men även på danslogen.se

Tack samtliga inblandade för en fin afton i Värmland.

Nästa spelning blir i den kungliga huvudstaden på fredag.
Vi skall spela i den fina Brommasalen i Alviks Medborgarhus.
Kl 19.30 räknar Conny in till första dansen. Väl mött!!!2016-03-09: Värmland here we come
Storfors och Värmland är det som väntar till helgen. På söndag rullar bussen mot dom djupa värmlandsskogarna och den lilla orten Storfors. Spelning hos Sven, Kerstin och Olle. Trevligt skall det bli. Väl mött med start 17.00

2016-03-02: Saprreholm väntar
Medans andra laddar inför Vasaloppet laddar vi inför spelning i Sparreholm Fokets Hus nu på lördag den 5 mars. Sparreholm är en tätort i Flens kommun som i sin tur ligger i Södermanlands län. Strax norr om tätorten ligger Sparreholms slott Väl mött på dansen.

2016-02-23: Varannan gammaldans
NT-gymnasiets matsal Mälarvägen 2 Jakobsberg är platsen för helgens skådespel.
Där blir det varannan gammeldans och varannan modern. Med start 19.00 spelar vi upp till dans ända fram till klockan 23.00 med en paus på mitten. Arrangör är GDV Jakobsberg.


2016-02-18: Rodenskolan i Norrtälje
Nu på lördag styr vi turnébussen mot Norrtälje för spelning på Rodenskolan. Väl mött alla dansare.

2016-02-10: Laddat för lite gammaldans
Inför helgens spelningpå lördag har vi laddat med extra mycket luft i bälgen. Då är det nämligen två moderna/en gammal som gäller hela kvällen. För buggare kan vi beskriva dessa kvällar som “mogen dans”. Gammeldansarnas benämning är Två moderna/En gammal och det innebär att man dansar 2 något snabbare låtar, två foxtrot och sedan två gammeldanser. Oavsett hur och vad du dansar är du varmt välkommen hit. Matsalen i Ekebyskolan Teknikvägen 25 Vallentuna är adressen. Dansen pågår mellan 19.00 - 23.00

2016-01-31: Länna Bygdegård
Utanför Norrtälje ligger Lännagården/Länna Bygdegård. I denna fina bygdegård tänkte vi bjuda upp till lite dans nu på onsdag den 3 februari. Klockan 19.00 räknar Conny in till första dansen. Är du i närheten är du varmt välkommen att slå en sula på parketten.

2016-01-29: Laddar för Kumla
Nu laddar vi batterierna inför söndagens spelning i Kumla Folkets Hus. Då arrangerar PRO Kumla Te-Dans. Vi spelar upp i lokalen Husaren mellan 16.00-19.00 I puasen bjuder arrangöerma bjuder på kaffe och Kaka. Väl mött

2016-01-12: Lyckad spelning i Kvarnsveden
Spelningen på forum i Kvarnsveden i Borlänge blev lyckad. Ett oerhört fint dansställe. Vi önskar PRO lycka till med danserna i denna lokalen. Nästa spelning blir i Kumla Folkets Hus på januaris sista dag.

2016-01-03: God Fortsättning
Det nya året spelade vi in på en mycket trevlig privat tillställning i Karlskoga / FH Källaren .. för omkring 150 festglada/dansande deltagare.

Nästa spelning äger rum söndagen den 10/1 på Forum Kvarnsveden / Borlänge.

Vi vill önska er alla en God Fortsättning på det nya 2016 !

2015-12-02: 2015-12-02
Nu är det lugnt med spelningar ett tag framöver.
Då passar vi på att inta rep.lokalen för att sätta några nya låtar samt förbereda oss inför ett besök hos fotografen för nya bilder.
Nästa spelning äger rum i Stockholm den 26/12 .. närmare bestämt på Brommasalen.
Tills dess önskar vi er alla en .. Riktigt God Jul !

2015-11-26: Stockholm
Kommande lördag den 28/11 är det så dags för spelning igen då bussen rullar mot Stockholm , närmare bestämt Arena/Rotebro.
Vi är denna kväll förstärkta med duktiga Lasse Almkvist på "drängkammarorgel" / Dragspel.
Varmt Välkomna


2015-11-02: Trevlig spelhelg
En mycket trevlig kväll som alltid blev det hos dom trevliga värmlänningarna i Storfors.

Familjen Redman var så klart på plats. Markus hade sin vana troget laddat sin kamera. Resultatet av detta hittar ni under bilder här på hemsidan samt på danslogen.se

Tack alla som mötte upp under helgens spelningar.

2015-10-29: Vingåker och Storfors
Nu till helgen styr vi bussen först till Vingåkers vackra Folkets Park där det vankas oktoberfest. Skoj skall det bli att få komma hit igen.

Söndagen fortsätter vi vår resa till vackra Värmland. Storfors Kulturhus står på programmet. Där kommer vi spela så vackert vi kan för alla glada dansare. Arrangör är Korpen Karlskoga med Sven och Kerstin i täten.

Vi syns väl?

2015-10-13: Banken väntar i Västerås
Nu till helgen laddar vi om och stämmer instrumenten för en dansant och trevlig kväll på Restaurang Bankiren i Västerås. Glöm inte bort att boka bord för en god bit mat innan dansen.

2015-10-06: Härlig spelhelg väntar
Ny vecka och dags att åka ut och sprida lite glädje med vår musik. Lördagens spelplats är Högsjö Folkets Hus.

Om ni undrar vart Högsjö ligger så är detta en tätort i Vingåkers kommun. Högsjö ligger i gränslandet mellan de tre landskapen Södermanland, Närke och Östergötland.

Söndagen drar vi vidare mot Borlänge och Kvarnsveden där vi spelar upp på forumdansen. Premiär för oss på dessa stället även om vi spelat för arrangören förut.

2015-10-01: Jakan nu kommer vi
3/10 å det dags att bege sig till Jakobsberg och spela på NT-Gymnasiet. Arrangör är GDV jacobsberg. Här dansar man varannan gammeldans och varannan modern. Så det blir mycket drag i bälgen denna afton.


2015-09-19: Härlig spelhelg väntar
Flera trevliga spelkvällar har vi avverkat. Mycket trevliga dansare och arrangörer har vi möt. Vädermässigt är det inget vi kan klaga på.

Nu väntar en helg med tre spelningar.
På fredag den 25:e spelar på hemmaplan. Pingvinen Parken Zoo är det som gäller. Dagen efter styr vi bussen mot Linköping och dansstället Brigaden. Avslutar helgen gör vi på söndagen 27:e då vi gästar Kumla Folkets Hus

2015-08-19: Laddade batterier
Hoppas sommaren så här långt har varit till belåtenhet.

Nu är vi spelsugna och med laddade batterier tar vi oss an kommande spelningar.

Den 25 augusti far vi till Stockholm och Ulvsättra Loge där vi spelar upp melan 19.00 - 22.00 Arrangör är Ulvsättra Bygdegårdsförening i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan

Den 31 augusti styr vi turnébussen mot Sala Folkets Park där det är säsongspremiär för PRO-danserna. Vi mellan 13.30 - 17.00

Varmt välkomna!

2015-06-18: Trevlig midsommar
Vi vill passa på och önska alla en trevlig midsommar. Missa oss inte när vi spelar upp till dans på självaste midsommarafton. Platsen är som traditionen lyder Ettringstorps loge i Boxholm. Vi ses väl där?

2015-06-12: Nya bilder i galleriet
Nu finns det nya bilder att kika på. Dom är tagna av bröderna Markus och Mikael Redman som tillsammans med sin familj besökte oss i Degerfors Folkets Park i onsdags. Mycket folk och en härligt stämning blev det. En riktigt fin och varm sommarkväll. Vad mer kan man begära?

2015-06-02: Nationaldagen i Vingåker
På självaste nationaldagen spelar vi i Vingåkers fina Folkets Park som man för en tid sedan rustat upp. Detta skall så klart bli jätteskoj.

Sedan drar vi vidare och spelar den 10 juni hos Manfred och den fina folkparken i Degerfors. Onsdagen efter tillbringar vi i Västerås på vackra Djäkneberget. Midsommar tillbringar vi traditionsenligt i Boxholm på Ettringstorps Loge. Men vi återkommer så klart med mer info om dessa spelningar när det närmar sig.2015-05-15: Utedanspremiär
Nu har vi avverkat två spelningar. 12 maj hade vi utedanspremiär för våran del. Detta skedde på Ulvsättra Loge i Stockholm. Det blev en trevlig kväll med trevlig publik.

Dagen efter for vi till Uppland för att spela. Platsen var Lohärads Bygdegård. Det blev minst lika trevligt där. Härlig stämning och mysig publik.

2015-04-23: Våren rullar på
Våren rullar på i allt snabbare takt. Snart skall vi fira valborg också. Visst är det skönt med mer sol och värme ute. Då är det dags för utedansserna att ta sin början. 12 maj spelar vi på Ulvsättra Loge utanför Järfälla i Stockholm. Väl mött där!

2015-03-30: Hemsidan uppdaterad
Nu har hemsidan fått sig ett litet ansiktslyft. Lite "nya" bilder på oss i bandet. Tack till Markus som fixat med detta.

Snart är det påsk. Då laddar vi upp med ägg och andra trevligheter som hör högtiden till. Passar på att redan nu önska alla en Glad Påsk!!

Nästa spelning är den 11/4 då vi spelar på hemmaplan. Slottsskolan i Eskilstuna är platsen.

2015-03-12: Extrainsatt dans
I morgon styr vi turnébussen mot Stockholm och Alviks medborgarhus. Där ersätter vi Jive. Lördagen tillbringar vi i vår hemstad Eskilstuna då vi spelar för Eskils Gille. Varmt välkomna till dessa trevliga danser.2015-02-16: Spelhelg väntar
Nu är det åter dags att sätta sig i turnébussen och fara ut och spela lite. På lördag beger vi oss till vid Mälarens norra strand. Då blir är det Västerås och restaurang Bankiren som är kvällens spelplats.

Söndagen styr vi kosan till Närkeslätten och Kumla. Där vankas det The-Dans med PRO Kumla som arrangörer klockan 16 och 19 på kvällen. Kaffe med bröd ingår ingår i entrépriset.

Varmt välkomna!2015-01-18: På väg hem
Nu är vi på väg hem efter en jättetrevlig spelning i Storfors. Mycket trevlig danspublik. Sven, Kerstin och Olle var på ett strålande humör. Några önskelåtar blev det denna kväll. Alltid kul att "damma av" vissa låtar på repan. Mackan med familj var så klart på plats. Han och hans bror tog en del bilder som ni kan se på under fliken bilder.

Det finns även fler dansbilder på danslogen.se som ni kan kika på

Nu åker vi hem och laddar batterierna inför spelningen för Tuna Gille Vallentuna den 7 februari. Ekebyskolan är platsen. Ha det så bra tills dess.

2015-01-04: Hemsidan uppdaterat
Nu är hemsidan uppdaterad med lite nya bilder på oss själva i bandet. Kika in våra medlemspresentationer. Även lite här och där på hemsidan har det lagts in och bytts ut lite bilder. Tack Markus för all hjälp.

På spelfronten var nyårsafton en lyckad tillställning. Vi mjukstartar lite i januari. Årets första jobb gör vi den10/1. Då vi spelar för Gammaldansens vänner i Jakobsberg. Varannan gammeldans och varannan modern är det som gäller där.

Sedan den 18:e drar vi vidare till Storfors Kulturhus och spelar för Sven, Kerstin och alla glada dansare som är där.

Väl mött ute på något dansställe där vi spelar framöver.

2014-12-28: Gott Nytt År
Vi önskar alla våra besökare av hemsidan, arrangörer, publik och samarbetspartner ett Gott Nytt År.

Tack för ett underbart dansår 2014. Nu tar vi sikte på 2015.

På Nyårsaton gör vi ett privatjobb men den10 januari är i gång igen då vi spelar för Gammaldansens vänner i Jakobsberg. Där det bli varannan gammeldans och varannan modern

Väl mött / Gideonsgrabbarna

2014-12-25: Alviks Medborgarhus
God fortsättning på julen. Hoppas den har varit bra så här långt. Vi i Gideons vill påminna er om på att vi den 27/12 gör våran sista offentliga spelning för året. Detta sker på Alviks Medborgarhus Stockholm. Så väl mött där för en sväng om.

2014-12-20: God Jul och Gott Nytt År
Vi vill önska er alla dansare, arrangörer och övriga samarbetspartners en God Jul och Gott Nytt År. Spana in spelplanen så ser du vart vi spelar framöver.

2014-12-17: God Jul och Gott Nytt År
Som ni ser så är hemsidan uppdaterad med nya bilder. Tack till Markus som designat och fixat till dom. Inom kort kommer även medlemspresentationerna få lite nya bilder. Så håll ögonen öppna framöver här på hemsidan.

2014-12-08: Tack Storfors och Markus
I går spelade vi i värmländska Storfors och på Kulturhuset.
Det blev som vi förutspått en enormt trevlig kväll. Sven och Kerstin var på toppenhumör liksom alla dansare som förgyllde kvällen med sin närvaro. Våran webbmaster och "hovfotoraf" Mackan var på plats och tog lite bilder. Dessa finns nu i vårt bildgalleri. Tack för detta.

Nu håller vi lite semester och julstökar lite hemmavid samtidigt som vi laddar upp inför spelningen på Alvik Medborgarhus den 26/12. Väl mött där för att dansa ner lite julmat.

2014-12-04: Storfors på söndag
Nu är vi inne i december och har redan hunnit fira 1:a advent. På söndag firar vi således 2:a advent med lite spelande. Detta kommer ske på Storfors Kulturhus där Sven och Kerstin i Korpen Karlskogas regi arrangerar dans. Kl 17.00 räknar Conny in till första dansen. Vilken låt det blir får ni höra på söndag om ni kommer förbi. Väl mött!!!

2014-11-16: Diskografi
Nu har vi med vår webmasters hjälp uppdaterat diskografin. Inom kort kommer det även smakprov på hur vi lät när det begav sig.

2014-11-13: Kommande spelningar
I helgen spelar vi på en privat tillställning i Stockholm. Sedan håller vi lite ledigt och laddar upp för December månads spelningar.Se vår spelplan vart vi spelar. Inom kort kommer vi lägga upp spelningar för 2015

2014-11-01: 1 November
I dag skriver vi 1 november i almanackan. I dag är huvudstaden som gäller. Spelplatsen är Vallentuna Ekebyskolan där vi spelar upp för Tuna Gille mellan klockan 19:00 - 23:00. Varmt välkomna till Matsalen i Ekebyskolan. Teknikvägen 25 är adressen för er som har GPS.

2014-10-01: Oktober står för dörren
September bara rullade förbi i rask takt och så även dom trevliga spelningarna.

Tack till alla trevliga arrangörer och danspublik.

Nu går vi in i oktober som bjuder på en rad trevliga spelningar.
Jakobsberg. Knivsta, Borlänge, Sparreholm och Kumla är orterna vi kommer att besöka.

Ha det gott så ses vi ute på dansbanorna.

2014-09-25: Sommarens härliga danskvällar
Nu när hösten gör sitt intrång så kan det vara trevligt att minnas sommarens härliga spelningar. Kika i vårt fotoalbum så finner du bilder från några av våra "sommargigg".

Vi vill även tipsa om "Mackanz blogg" och reportaget Markus gjorde då han besökte osspå djäkneberget i Västerås i somras.
Länk: http://www.dansbandsprofessorn.se/?p=13013

2014-09-08: Bankiren i Västerås
Nu på lördag den 13 september besöker vi Västerås. Där är det dansbandskväll på Restaurang Bankiren. Boka gärna bord och ta dig en sväng om.

2014-08-20: Sista utespelningen för i år
Sommaren börjar lite lida mot sitt slut. Det innnebär även dom sista utedanserna. Den 26/8 gör vi i Gideons vår sista utespelning för i år. Detta sker på Ulvsättra loge i Kallhäll Stockholm. Arrangör för dessa danser är Ulvsättra Bygdegårdsförening i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Så väl mött till denna trevliga kväll.

2014-08-11: Grattis Peter
Idag, måndag den 11 augusti, vill vi gratulera vår kapellmästare Peter Berg som fyller jämt. Stort Grattis på dig Peter. Skicka gärna en hälsning till honom i gästboken.
Ni visste väl att Peter har spelat hela 45 år i Gideons!

2014-07-30: Trevliga kryssningar
Nu har vi avverkat några riktigt trevliga kryssningar med Birka Stockholm. Tack till alla som valde att åka med oss, all personal för fin service ombord. Hoppas vi ses snart igen. Bilder från kryssningen finns att beskåda i bildgalleriet.

2014-07-25: Diskografi
Nu har vi börjat bygga upp en ny sida kallad Diskgografi. Där kommer vi lägga in information om de skivor som vi givit ut och medverkar på. Eventuellt kan det framöver komma ett och annat smakprov på hur vi lät då det begav sig.

2014-07-18: Trevlig kväll på Berget
Det blev en varm och trivsam afton uppe på Djäkneberget i Västerås. Mycket folk som kom och svängde loss. Mackan som gjort vår hemsida överraskade oss med ett besök tillsammans med hans mor och far. Alltid lika trevligt.
Lite bilder från kvällen finns i bildgalleriet.

20-08-10: Spelnigar
Alla spelningar är inställda tills vidare pga Covid 19


20-08-10: Spelnigar
Alla spelningar är inställda tills vidare pga Covid 19


20-08-09: Spelningar
Alla spelningar är inställda framöver pga. Covid 19


20-08.07: Spelnigar
Alla spelningar är avbokade framöver pga Covid-19